Dalatrafik VFX

Hallå!
Under våren har vi gjort två nya filmer till Dalatrafik med reklambyrån Norkay. Det är egentligen informationsfilmer i ett snyggt format där man får information om hur man hittar resor och köper biljetter, men framfört av grymma Tova och Bengt i högt tempo med miljöbyten mitt i tagningarna. Enkelt. Inspelning under två dagar och postproduktion under två veckor. 

Hitta Resan

Köpa Biljett

Just att byta miljö mitt i en tagning tar lite tid att göra i efterhand. För varje bildruta som visas mot en annan bakgrund måste man frilägga den. Det är inte så svårt, men i film är det sen 25 bilder per sekund som ska göras, och friläggningen måste matcha varandra. Alla olikheter syns direkt. Men tack vare mycket noggrann planering och två dagars inspelning kunde vi ändå få förutsättningarna så bra att det gick att få ihop. 

 Originalbakgrunden som vi filmade. 

Originalbakgrunden som vi filmade. 

 Den nya bakgrunden.

Den nya bakgrunden.

Byrå: Norkay, Peter Karlsson
Foto: Martin Flink
Regi: Tom Grejs
VFX: Jonathan Wilhelmsson
Ljudmix: Martin Sandström

Bägge filmerna kommer börja gå på TV4 nästa vecka, sen bio senare i höst.
Allt väl
/Tom

Första flygturen (DJI Inspire 2 + Zenmuse x7)

Idag åkte vi till Vika strax utanför Falun för att göra den första testflygningen. Eilert, en av flera eldsjälar i Vika som är med i den ideella "Isligan", ställde upp på film. (Vi jobbar även med en film om just Isligans arbete, så det här blev dubbelt så bra).

Eftersom vi kör denna drönare med två handkontroller var de lite fix att få det att funka till en början. Efter att ha ställt in ena handkontrollen som "Master" (den som ska styra drönaren) och den andra till "Slave" (som bara ska styra kameran) funkade allt super. Vi har lite att jobba med, men för en första testflygning är vi nöjda. Nu ska vi finjustera, ändra lite inställningar och sedan är det full rulle framåt!

Format. Proress 422 (Ej d-log)
Upplösning. 3840x2160. (25 fps)
Slutartid. För hög.
Location. Vikasjön.
Väder. 3 m/s. -10

/Martin