INFORMATIONSFILM

Här har vi samlat ett gäng filmer som på ett eller annat sätt handlar om en bättre och mer hållbar framtid. För det är inte alltid så enkelt att förklara hur ett värmeverk fungerar, eller hur det kan vara att köra en bensindriven bil för första gången, förutom på film såklart.

 

FEV- Källsortering (4:10)

Avfallsmängderna i Falun och resten av landets kommuner behöver minska. Undersökningar har visat att uppemot 40-50 procent i den brännbara soppåsen innehåller förpackningar som bränns upp istället för att återvinnas. Hanna Bergman är hållbarhetschef och hon vill tipsa om hur man på ett enkelt sätt källsorterar hemma.

FEV- Energisystem (5:57)

I den här filmen förklarar vi hur hela energisystemet fungerar i Falu Energi & Vattens anläggningar. Från att skog blir till flis till varmvattnet i duschen. Ett av våra första större projekt faktiskt!

Falu Gruva- Vattnets Väg

Vart tar allt vatten vägen som pumpas upp ur Falu Gruva?

 

 


 

Kopparbergs bryggeri- energicentralen (3:09)

Kopparbergs bryggeri satsar mycket och stort på att utveckla sitt bryggeri och få hel processen mer miljöeffektiv, bland annat genom ett eget fjärrvärmesystem. Riktigt bra!

 

 


elbilsgenerationen (6:58)

En fiktiv berättelse som utspelar sig i framtiden. Här får vi följa ett ungt par när de ska provköra en bensindriven bil för första gången, efter att enbart ha kört elbil tidigare. Troligtvis helt sant om 15 år.

 

 

ELBILSKOMMUNEN (1:17)

FEV satsar på elbilar i Falu kommun. Numera har man aldrig längre än 25 km till närmaste laddstation!

Smarta Elnät (3:57)

Den här handlar om framtidens elanvändning. Smarta Elnät. En film om hur vi måste ställa om våran elanvändning för att klara framtidens behov och tillgång. Mycket smarta lösningar!

 

 

 

ECO DATA CENTER (5:50)

En film om världens första klimatpositiva datacenter.