STRATOS CINEMA

Stratos Cinema AB är ett prisbelönat filmproduktionsbolag från Falun, Dalarna som producerar minnesvärda filmer till alla kanaler och i dagens samtliga format. 

Vi producerar allt från reklamfilm, informationsfilmer och presentationsfilmer till dokumentärer, vinjetter och modefilmer.
Vi tar även uppdrag som konsulter inom, manus, fotograf, regi, redigering, vfx och gradeing.

Vi producerar också stock footage/arkivmaterial och drönarbilder på beställning och har ett mycket stort arkiv.

Vårt driv är att alltid försöka överträffa våra ambitioner och ständigt utvecklas. Vi vill göra filmer man kommer ihåg, visuellt attraktiva med genomtänkt innehåll. Till vår hjälp använder vi den senaste tekniken och vi lägger extra stort fokus på bildberättandet och manusarbetet. I vårt team har vi många begåvade medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att göra filmerna speciella.
 

Bolaget grundades och drivs av Martin Flink och Tom Grejs. Ungefär hälften av våra produktioner är direkt till kunder, resterande som samarbeten med andra producenter/byråer. 

 
IMG_4794.jpg

MARTIN FLINK

Producent, A-foto,TV-fotograf,dokumentärfilmare, klippare

Martin Flink är en filmare från Falun som jobbat/jobbar över hela världen som fotograf och har drivit produktionsbolag sedan 2009. Har en filosofisk kandidateexamen inom rörlig bild och har plåtat flertalet dokumentärfilmer (Doug Seegers- Cinderella man svt , David Lagercrantz- Året med millenium 4 svt, Rektorn-Att ändra en skola UR, Malou på Madagaskar- Operation Smile TV4), tv-program (Duellen svt, Babel Poppoesi svt, Vägen till Malung svt, Sjukhuset TV3) och reklamfilmer och vinjetter. På fritiden åker han skidö på längden och utför, och tycker att vintern är den bästa årstiden. Springer gärna ultralopp och orienterar. En aktiv typ som har 180 fallskärmshopp i bagaget, jämt har med sig en kamera. Är nybliven pappa och njuter av kaffe mer än någonsin tidigare.

Martin tar konsultuppdrag som: Dokumentärfilmare, A-foto, TV-fotograf och redigerare.

5 snabba

- SER HELST: Dokumentärfilmer, Dox, Westworld, Black Mirror m.m.
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Louie Theroux, Charlie Brooker (Black Mirror).
- FAVORITOPTIK: 35mm
- DIN STIL SOM FILMARE: Handhållet. Gillar hårda klipp och långa tagningar.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Lita på magkänslan.

 
IMG_4788.jpg

TOM GREJS

Producent, regissör, VFX/Grade

Tom Grejs är en filmälskande filmare från Bjursås. Utbildad manusförfattare vid Högskolan Dalarna och har drivit eget produktionsbolag i över 10 år. Gillar att berätta historier både i text och bild. Planerande perfektionist med öga för bildberättande. På fritiden bygger han ett hus, åker skidor, hänger med familjen, jagar och ser sig om i världen. 

5 snabba

- SER HELST: Biofilm och HBO. 
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Peter Jackson, hantverket och skaparglädjen lyser alltid
- FAVORITOPTIK: 23mm (35 ff)
- DIN STIL SOM FILMARE: Handhållet, vidvinkel, improviserat.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Glöm inte ljudet! Det är minst halva filmen.