MANUS

DSCF2891.jpg

Ett manus är inte bara text, det är en genomtänkt mall för hur filmen kommer se ut. Ett noggrant planerande säkerställer att slutresultatet blir så bra som man tänkt sig, om inte bättre.

Ett manus kan vara hur detaljerat eller enkelt som helst, det viktiga är att man tänker genom vad man vill få ut av filmen- syftet, vem som är målgrupp och hur de ska uppfatta den.

Hur lång ska filmen vara? Vad definieras som ”långt” av målgruppen? Vilket grepp ska man använda? Vad tilltalar målgruppen? Vad kommer göra att de inte bara ser hela filmen, utan också tar till sig innehållet?

Ska filmen förmedla en känsla eller förklara något? Ska den vara tilltalande eller rolig? Spännande, provocerande eller informerande?  

 

IMG_4816.jpg

Det är mycket man kan tänka på som kan göra filmen bättre. Som tur var är vi experter på filmmanus och hjälper er gärna med processen att ta fram ett innehåll till er film. Tom Grejs är utbildad manusförfattare 3 år vid högskolan Dalarna och har stor erfarenhet av filmmanus. Han har jobbat som manuskonsult i flera år vid Film i Dalarna och hjälpt många kunder och filmare med sina idéer.

Ett bra manus ingår alltid i våra produktioner. Vill du ha specifikt hjälp med ditt manus, vare sig det är reklamfilm eller spelfilm tveka inte att höra av dig.