Vi är vana att arbeta med alla möjliga typer av kunder, vissa är vana beställare av film medans andra aldrig har gjort det förut.
Därför tänkte vi förklara ungefär hur vi arbetar vid beställningsfilm.

1. Idé/Offert

En film börjar alltid med en idé. I det här stadiet vill vi ta reda på vilket syfte och budskap ska filmen ha.Vad är målgruppen och vart vill ni att den visas. Är det sociala medier, egen hemsida, internt, på TV eller som Bio-reklam? När vi rett ut alla frågetecken sammanställer vi allt och gör en grov uppskattning på tidsåtgång, hurt stort team vi kommer att behöva och vad det skulle kosta och lämnar därefter en offert.

2. förproduktion

Nu börjar vi planera. Vi skriver manus, bollar olika förslag och alternativ med er som uppdragsgivare. Vi börjar leta inspelningsplatser om det inte redan är bestämt.
Vi skriver utförliga dagsscheman som vi mailar till alla involverade.

3. Inspelning

Då var det dags för inspelning, äntligen. För att det ska flyta på bra samarbetar vi ofta med människor vi lärt känna i branschen. Här får du som uppdragsgivare givetvis vara
med på plats. Många brukar tycka det är roligt att även vara med och hjälpa till på ett hörn.

4. Efterbearbetning

När allt är filmat, säkerhetskopierat och klart tar vi på oss tofflorna, återgår till vårt kontor och börjar redigera. När vi har en klippning som vi känner är bra skickar vi en länk med filmen där ni får lämna synpunkter.
Vi brukar vanligtvis kunna göra klart en film efter 4-5 korrvändor, men det är helt beroende på vad för typ av film det handlar om.

5. LEVERANS

När filmen är klippt och godkänd lämnar vi iväg filmen till en professionell ljudmixare samtidigt som vi justerar färgerna på filmen (gradeing). Därefter skickar vi filmen i önskade format och filmen är redo att visas!

Vill du göra film? Maila oss på
hello@stratoscinema.com