STRATOS CINEMA

Stratos Cinema är ett filmproduktionsbolag från Falun, Dalarna som producerar minnesvärda filmer till alla kanaler och i dagens samtliga format. 

Vi producerar allt från reklamfilm, informationsfilmer och presentationsfilmer till dokumentärer, vinjetter och modefilmer. Vi tar även uppdrag som konsulter inom, manus, fotograf, regi, redigering, vfx och gradeing.

Vi producerar stock footage/arkivmaterial och drönarbilder på beställning och har ett mycket stort arkiv.

Vårt driv är att alltid försöka överträffa våra ambitioner och ständigt utvecklas. Vi vill göra filmer man kommer ihåg, visuellt attraktiva med genomtänkt innehåll. Till vår hjälp använder vi den senaste tekniken och vi lägger extra stort fokus på bildberättandet och manusarbetet. I vårt team har vi många begåvade medarbetare som alltid gör sitt yttersta för att göra filmerna speciella.

Bolaget grundades och drivs av Martin Flink och Tom Grejs. Ungefär hälften av våra produktioner är direkt till kunder, resterande som samarbeten med andra producenter/byråer. 

 
IMG_4794.jpg

MARTIN FLINK

Producent, fotograf

Martin Flink är en filmare som är bosatt i Vika och har arbetat i världens alla hörn med en kamera på axeln. Han har jobbat på heltid inom Film & TV i snart tio års tid och har en filosofisk kandidatexamen inom “Medieproduktion- Rörlig bild”. Har plåtat flertalet rikssända kultur-dokumentärfilmer, reklamfilmer, vinjetter och en hel del program för TV (mestadels för SVT, UR, TV4).
Se meritlista

Han njuter av naturen, åker gärna skidor på alla längder och springer gärna långlopp. Älskar naturen och ser aldrig utan minst en kamera.

5 snabba

- SER HELST: Dokumentärfilmer & TV-serier.
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Louie Theroux & Werner Herzog
- FAVORITOPTIK: 35mm.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Lita på magkänslan.

 
 
 

TOM GREJS

Producent, regissör, VFX/Grade

Tom Grejs är en filmälskande filmare från Bjursås. Utbildad manusförfattare vid Högskolan Dalarna och har jobbat med film i över 10 år. Gillar att berätta historier både i text och bild. Planerande perfektionist med öga för bildberättande. På fritiden bygger han ett hus, åker skidor, hänger med familjen, jagar och ser sig om i världen. 

5 snabba

- SER HELST: Biofilm och HBO. 
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Peter Jackson.
- FAVORITOPTIK: 23mm
- DIN STIL SOM FILMARE: Handhållet, vidvinkel, improviserat.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Glöm inte ljudet! Det är minst halva filmen.

IMG_4788.jpg
 

URVAL AV KUNDER VI ARBETAT MED

kunder-kanaler-v2.png