STRATOS CINEMA AB

Vilka är Stratos Cinema

Stratos Cinema är ett produktionsbolag från Falun, Dalarna som producerar minnesvärda filmer til både små och stora företag och organisationer för alla typer av kanaler.
Vi vill göra filmer man kommer ihåg, med ett genomtänkt innehåll och tydligt budskap. Vi lägger extra stort fokus på bildberättandet och manusarbetet och har
lång erfarenhet av både små produktioner till större projekt med stora team.

Hur allt började

Stratos Cinema (f.d. Lineup Film) grundandes i Stockholm 2010 av Tom Grejs och Martin Flink när vi båda arbetade i film/TV-branschen som frilansare. Vi hade eget kontor på Gärdet i Stockholm och
jobbade med allt från dramaproduktioner, TV-program och dokumentärserier. 2014 blev längtan hem för stor och vi valde att flytta hem verksamheten till Dalarna och bildade Stratos Cinema AB.
Numera har vi kontor mitt i centrala Falun och har jobbat på heltid med att göra film i snart tio år.

IMG_4794.jpg

MARTIN FLINK

Producent, fotograf, Dokumentärfilmare

Martin Flink är en filmare som är bosatt i Vika strax utanför Falun och är högskoleutbildad inom rörlig bild med tio års professionell erfarenhet som TV-fotograf/dokumentärfilmare. Martin har plåtat flertalet TV-dokumentärfilmer, TV-program (I huvudet på Gunde Svan, Duellen, Babel Poppoesi, Så mycket bättre S10, Vägen till Malung), ett antal vinjetter och en hel del sportprogram. Gillar att åka skidor, trailrunning, natur och att vara med familj och vänner.

SE meritlista

4 snabba

- SER HELST: Dokumentärfilm.
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Louie Theroux
- FAVORITOPTIK:  Zeiss 35mm.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Lita på magkänslan.

 
 
IMG_4788.jpg

TOM GREJS

Producent, regissör, POST

Tom Grejs är en filmälskande filmare från Bjursås. Utbildad manusförfattare vid Högskolan Dalarna och har jobbat med film i över 10 år. Gillar att berätta historier i både text och bild. Spenderar gärna tiden i naturen med favoritkameran Fuji X100. På fritiden bygger han på ett litet hus, åker skidor, hänger med familjen och jagar.  

5 snabba

- SER HELST: Biofilm 
- INSPIRERANDE FILMSKAPARE: Peter Jackson, Tarantino.
- FAVORITOPTIK: Fujinon 23mm såklart.
- DIN STIL SOM FILMARE: Handhållet, vidvinkel, improviserat.
- DITT BÄSTA FILMTIPS: Glöm inte ljudet! Det är minst halva filmen.